Lunch
It’s lunch o’clock!
Lunchtijd is voor velen het favoriete momentje van de dag. Een moment waarop we eventjes onze to-do’s aan de kant schuiven en kunnen genieten van een welverdiende pauze. Ieder powerhouse (ofwel ons lijf) heeft energie nodig en een moment van rust om weer op te laden. Toch eten veel power ladies onder ons hun bammetjes snel achter de computer, zodat ze nog even hun mailtjes kunnen beantwoorden. Been there, done that! We snappen het: je hebt het druk en daarom schuif je jouw pauze al snel onderaan de to-do lijst. Toch is dit moment van opladen enorm belangrijk.
Take your moment to bloom. Sta even stil tijdens je lunch, letterlijk en figuurlijk. Pak je moment. Zie wat je eet, proef wat je eet en probeer in het nu te leven. Laat al je gedachtes over alle dingen die je nog moet doen los. Op deze manier laad je jezelf mentaal en fysiek op. Voel de gezonde energie door je lichaam stromen bij iedere hap. Klinkt dit een beetje vreemd voor je? Trust us, it works! Can’t hurt to try, right?!
Bladspinazie (1-2 handjes) |
Rucola (1-2 handjes) |
Rode kool (1-2 handjes) |
Veldsla (1-2 handjes) |
Gemengde sla (1-2 handjes) |
Snijbiet (1-2 handjes) |
Postelein (1-2 handjes) |
Andijvie (1-2 handjes) |
Tomaat (max 300 gram) |
Ui (max 300 gram) |
Paprika (max 300 gram) |
Bietjes (max 300 gram) |
Snijbonen (max 300 gram) |
Brocolli (max 300 gram) |
Bloemkool (max 300 gram) |
Zoete aardappel (max 300 gram) |
Pompoen (max 300 gram) |
Fruit: (Mango, sinaasappel, appel, peer etc.) |
Eitje (1 stuk) |
Vis (zalm/tonijn/makreel etc.) circa 150 gram LET OP: vette vis bevat meer kcal. Beperk dit tot 2 keer per week tijdens de lunch of avondmaal. |
Hüttenkäse/cottage cheese (circa 100 – 120 gram ) |
(Gegrilde) kipfilet (circa 100 gram) |
Tofu (circa 100 – 120 gram ) |
Falafel (circa 100-150 gram) |
Peulvruchten (circa 100 – 120 gram (kidneybonen, kikkererwten, linzen, cannelinibonen etc.) |
Seitan (circa 100 – 120 gram) |
Dressing* |
Pitten/zaden (pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten, sesamzaad, hennepzaad etc.) |
Ongezouten noten (walnoten, pecannoten, cashewnoten, amandelen etc.) |
Avocado (1/4 stuk) |
Hummus*** (1⁄2 – 1 eetlepel) |
Citroensap (1⁄2 – 1 eetlepel) |
Dijon mosterd (1⁄2 – 1 eetlepel) |
Olijven (1 eetlepel) |
Zongedroogde tomaat (op water) |
Kappertjes (1 eetlepel) |
Granaatappelpitjes (1 eetlepel) |
Tuinkers, Alfalfa, waterkers (1 eetlepel) |
Feta** (portie = max 3 gram) |
Mozzarella balletjes (portie = 30 gram) |
Zachte geitenkaas (portie = 20 – 30 gram) |
Gedroogd fruit (1 eetlepel) |
Mais (1 eetlepel) |
Quinoa (30 – 40 gram ongekookt) |
Volkoren couscous (30 – 40 gram ongekookt) |
Boekweit (30 – 40 gram ongekookt) |
Volkoren spaghetti (30 – 40 gram ongekookt) |
Zilvervliesrijst / bruine rijst (30 – 40 gram ongekookt) |
Spelt (30 – 40 gram ongekookt) |
Sneetje volkorenbrood, speltbrood of glutenvrijbrood (1 portie = 1 tot 2 sneetjes, afhankelijk van jouw behoeften). |
Productadvies
*Betreft dressing: de meeste dressings uit de supermarkt zijn niet heel gezond. Ze bevatten of veel suiker, veel vet of te veel zout. Je kunt beter zelf een lekkere dressing maken als je gezond bezig wilt zijn. Of bekijk de nutri-score van dressings in de supermarkt en kies voor een score A.
** Betreft feta: kies bij voorkeur een variant met minder vet. Bijvoorbeeld Apetina Light
*** Product advies hummus: AH klassieke hummus, Florentin hummus, Jumbo houmous zoete peper of witlof en notendopping, PLUS houmous pikant, AH hummus harissa (of andere soorten met een Nutri-score A).