Hoe werkt het?
Wrap shuffles
Houd je van wraps? Wij ook! Ze zijn super makkelijk om te maken en geven altijd een beetje een Mexicaans gevoel, heerlijk! De shuffle lijsten zijn in veel opzichten vergelijkbaar met de anderen, maar met name de smaakmakers zijn anders. Net zoals bij de pastagerechten, kun je ook de wrap shuffles eenvoudig tot een heel ander gerecht omtoveren door de wraps te vullen, op te rollen, in een ovenschaal te plaatsen en in de oven te doen (met een beetje kaas eroverheen).
Volkorenwrap (40 gram) |
Wokgroenten mix (Mexicaanse, champignon mix etc.) |
Aubergine max. 300 gram |
Courgette max. 300 gram |
Boontjes max. 300 gram |
Zoete aardappel max. 300 gram |
Paprika max. 300 gram |
Tomaat max. 300 gram |
Witte kool max. 300 gram |
Champignons max. 300 gram oesterzwammen etc. |
Prei max. 300 gram |
Kipfilet circa 100 gram |
Rundvlees circa 150 gram (gehakt, runderlappen, biefstuk etc.) |
Hamlappen circa 100 gram |
Tartaar circa 100 gram |
Peulvruchten (kidney bonen, linzen, kikkerwten, witte bonen, cannellini bonen, kapucijners, bruine bonen etc.) 1 portie = 135 gram. |
Eitje (1 portie = 2 stuks) |
Vis circa 100 gram (zalmfilet, haring, forel, makreel, sardientjes, tonijn, kabeljauw etc.) |
Vleesvervanger* circa 150 gram (vegetarisch gehakt, stukjes, burger etc.) |
Tofu, seitan, tempé circa 100 gram |
**Nieuwe vleesvervanger: zeewier of algen. Portie = houd je aan de aanbevolen hoeveelheid. |
Noten 1 portie = 35 gram |
Plantaardige olie (olijfolie, zonnebloemolie etc.) |
Vloeibare (plantaardige) bakboter 1 eetlepel |
Kruiden (kerrie, paprikapoeder, komijnpoeder, tijm, kurkuma etc.) 1 mespunt |
Kruidenmix 1 mespunt |
Verse kruiden (peterselie, koriander, munt, tijm) 1 mespunt |
Citroen-of limoensap 1 mespunt |
Zuivelspread (1 portie = 1 eetlepel) (1 mespunt) |
Chilisaus (met minder suiker), ketjap of sambal 1 mespunt |
Avocado (1 portie = 1⁄4 avocado) |
Griekse yoghurt, ricotta |
Rode peper 1 mespunt |
Maïs 1 eetlepel |
Noten/pitten/zaden (pijnboompitten, sesamzaad, ongezouten noten) |
100% natuurlijke notenpasta 1 eetlepel |
Ui en knoflook 1 stuk |
Bouillon met geen of minder zout (1 portie = 1⁄4 – 1⁄2 blokje) |
Olijven, kappertjes, zongedroogde tomaten circa 100 gram |
Ui en knoflook 1 stuk |
Bouillon met geen of minder zout (1 portie = 1⁄4 – 1⁄2 blokje) |