Hoe werkt het?

Wrap shuffles

Houd je van wraps? Wij ook! Ze zijn super makkelijk om te maken en geven altijd een beetje een Mexicaans gevoel, heerlijk! De shuffle lijsten zijn in veel opzichten vergelijkbaar met de anderen, maar met name de smaakmakers zijn anders. Net zoals bij de pastagerechten, kun je ook de wrap shuffles eenvoudig tot een heel ander gerecht omtoveren door de wraps te vullen, op te rollen, in een ovenschaal te plaatsen en in de oven te doen (met een beetje kaas eroverheen).

Volkorenwrap
(40 gram)
Wokgroenten mix
(Mexicaanse, champignon mix etc.)
Aubergine
max. 300 gram
Courgette
max. 300 gram
Boontjes
max. 300 gram
Zoete aardappel
max. 300 gram
Paprika
max. 300 gram
Tomaat
max. 300 gram
Witte kool
max. 300 gram
Champignons
max. 300 gram oesterzwammen etc.
Prei
max. 300 gram
Kipfilet
circa 100 gram
Rundvlees
circa 150 gram (gehakt, runderlappen, biefstuk etc.)
Hamlappen
circa 100 gram
Tartaar
circa 100 gram
Peulvruchten
(kidney bonen, linzen, kikkerwten, witte bonen, cannellini bonen, kapucijners, bruine bonen etc.) 1 portie = 135 gram.
Eitje
(1 portie = 2 stuks)
Vis
circa 100 gram (zalmfilet, haring, forel, makreel, sardientjes, tonijn, kabeljauw etc.)
Vleesvervanger*
circa 150 gram (vegetarisch gehakt, stukjes, burger etc.)
Tofu, seitan, tempé
circa 100 gram
**Nieuwe vleesvervanger:
zeewier of algen. Portie = houd je aan de aanbevolen hoeveelheid.
Noten
1 portie = 35 gram
Plantaardige olie
(olijfolie, zonnebloemolie etc.)
Vloeibare (plantaardige) bakboter
1 eetlepel
Kruiden (kerrie, paprikapoeder, komijnpoeder, tijm, kurkuma etc.)
1 mespunt
Kruidenmix
1 mespunt
Verse kruiden (peterselie, koriander, munt, tijm)
1 mespunt
Citroen-of limoensap
1 mespunt
Zuivelspread (1 portie = 1 eetlepel)
(1 mespunt)
Chilisaus (met minder suiker), ketjap of sambal
1 mespunt
Avocado
(1 portie = 1⁄4 avocado)
Griekse yoghurt, ricotta
Rode peper
1 mespunt
Maïs
1 eetlepel
Noten/pitten/zaden
(pijnboompitten, sesamzaad, ongezouten noten)
100% natuurlijke notenpasta
1 eetlepel
Ui en knoflook
1 stuk
Bouillon met geen of minder zout
(1 portie = 1⁄4 – 1⁄2 blokje)
Olijven, kappertjes, zongedroogde tomaten
circa 100 gram
Ui en knoflook
1 stuk
Bouillon met geen of minder zout
(1 portie = 1⁄4 – 1⁄2 blokje)