Tussendoortjes

‘Altijd goed’ shuffle

De ‘Altijd goed’ shuffle is anders opgesteld dan de andere shuffle lijsten. Wanneer je jouw tussendoortje kiest, pak je niet uit elke kolom 1 of 2 ingrediënten. Het is de bedoeling dat je jouw tussendoortje kiest uit één van de eerste 4 kolommen en dat (wanneer mogelijk) combineert met een extra smaakmaker. Bijvoorbeeld: snackgroenten met een dip, schaaltje yoghurt met wat plakjes banaan of belegde cracker met hummus en rauwkost.

Bosvruchten
(circa 100 – 120 gram blauwe bessen, rode bessen, aardbeien, bramen, frambozen)
Banaan
(kies een kleintje)
Appel
(100 – 120 gram)
Peer
(100 – 120 gram)
Mango
(100 – 120 gram)
Kiwi
(100 – 120 gram)
Citrusvruchten:
(circa 100 – 120 gram mandarijn, sinaasap- pel, grapefruit)
Meloen
(100 – 120 gram)
Nectarine, perzik
(100 – 120 gram)
Fruitsalade, fruitspiesje
(100 – 120 gram)
Snackgroenten met dip zoals: (max 250 gram tomaatjes, komkommer, worteltjes, paprika, radijsjes, rettich, bleekselderij, zie dips laatste pagina)
Aubergine (max 250 gram gegrilde aubergine)
Courgette (max 250 gram gegrilde courgette)
Bloemkool (max 250 gram rauwe bloemkool)
Broccoli (max 250 gram)
Groentesalade (max 250 gram gemengde groenten of rauwkost zonder dressing)
(plantaardige) magere (vruchten) kwark. (Ook variaties zoals Franse kwark of Skyr, zolang het maar geen tot weinig vet en toegevoegde suikers bevat. Max 150ml)
(plantaardige) halfvolle of magere (fruit) melk (Max 150ml)
(plantaardige) magere pudding (Max 150ml met weinig vet en geen suiker)
Belegd met hummus
(1 sneetje brood)
Belegd met 100% natuurlijke notenpasta
(1 sneetje brood)
Belegd met gegrilde groenten of plakjes fruit
(1 sneetje brood)
Belegd met (plantaardige) zuivelspread zonder vet
(1 sneetje brood)
Belegd met 30+ kaas en 1⁄2 theelepel boter
(1 sneetje brood)
Belegd met (vegetarische) paté, filet americain
(1 sneetje brood)
Belegd met gekookt eitje
(1 sneetje brood) 
Kruiden
(kerrie, paprikapoeder, komijnpoeder, tijm, kurkuma etc.)
Verse kruiden
(peterselie, koriander, munt)
Citroen- of limoenrasp of sap
(1 portie = 1 eetlepel)
Zuivelspread met weinig vet en suiker
(1 portie = 1 eetlepel)
Dip voor bij de groenten zoals
(tzatziki, hummus, gegrilde groenten dip, bonendip, guacamole (zie recepten op de laatste pagina).
Hüttenkäse
(1 portie = 1 eetlepel)
Fruit in plakjes als topping of in de je zuivelproduct
(50 – 100 gram)
Rauwkost
(tomaat, komkommer, radijs, paprika)