Hoe werkt het?

Eenpansgerechten/stoof shuffles

Heb je iets meer tijd, maar wil je wel een makkelijke maaltijd? Stoofgerechten to the rescue! Het klinkt als veel werk, maar dat valt reuze mee. Vaak is het een kwestie van alle ingrediënten in stappen bij elkaar in een pan doen en vervolgens even laten stoven. Hoe lang iets moet stoven ligt aan de ingrediënten die je gebruikt. Sukadevlees heeft een lange bereidingstijd, maar een stoofpotje met kip, vis of peulvruchten is binnen 10 – 15 minuten al klaar!
Zilvervliesrijst/bruine rijst 
30 tot 40 gram ongekookt
Gierst
30 tot 40 gram ongekookt
Volkoren-, speltcouscous
30 tot 40 gram ongekookt
Aardappelen
(1 portie = 100 – 150 gram).
Quinoa
30 tot 40 gram ongekookt
Volkoren couscous
30 tot 40 gram ongekookt
Bulgur
30 tot 40 gram ongekookt
Spelt
30 tot 40 gram ongekookt
Wokgroenten mix
max. 300 gram 
Aubergine
max. 300 gram
Courgette
max. 300 gram
Boontjes
max. 300 gram
Zoete aardappel
max. 300 gram
Paprika
max. 300 gram
Tomaat
max. 300 gram
Koolrabi
max. 300 gram
Champignons
max. 300 gram
Kipfilet
circa 100 gram 
Rundvlees
circa 150 gram (gehakt, runderlappen, biefstuk etc.)
Hamlappen
circa 100 gram
Noten
1 portie = 35 gram
Peulvruchten
(kidney bonen, linzen, kikkerwten, witte bonen, cannellini bonen, kapucijners, bruine bonen etc.) 1 portie = 135 gram.
Eitje
(1 portie = 2 stuks)
Vis
circa 100 gram (zalmfilet, haring, forel, makreel, sardientjes, tonijn, kabeljauw etc.) Probeer 1 tot 2 keer per week vette vis te eten.
Vleesvervanger*
(vegetarisch gehakt, stukjes, burger etc.)
Tofu, seitan, tempé
circa 100 gram
Nieuwe vleesvervanger:
zeewier of algen. Portie = houd je aan de aanbevolen hoeveelheid.
Plantaardige olie
(olijfolie, zonnebloemolie etc.)
Vloeibare (plantaardige) bakboter
(1 eetlepel)
Currypasta, saus, noten, pitten etc. 
1 eetlepel
Kruiden
1 eetlepel kaneel, kerrie, paprikapoeder, komijnpoeder, tijm, rozemarijn, oregano etc.
Kruidenmix zonder zout
1 mespunt
Verse kruiden
1 eetlepelpeterselie, tijm, rozemarijn, salie, koriander, munt
Citroen-of limoenrasp
1 eetlepel
Zuivelspread
(1 portie = 1 eetlepel)
Verse dadel
(1 stuks) of gedroogd fruit zoals abrikozen, pruimen of rozijnen (eetlepel of 1 stuks)
Passata (gezeefde tomaten)
(1 portie = 100 ml)
Tomatenblokjes uit blik
1 eetlepel
Rode peper, sambal of ketjap
1 mespunt
Lente-ui
1 stuk
Noten/pitten/zaden
(pijnboompitten, sesamzaad, ongezouten noten)
100% natuurlijke notenpasta
1 mespunt
Ui en knoflook
1 stuk
Bouillon met geen of minder zout
(1 portie = 1⁄4 – 1⁄2 blokje)