Cabau Detox / Introductie

5-Daagse Superfood Detox

Yes ladies, let’s go!

Het is tijd voor de Superfood Bloom Detox! Elke dag geef je jouw lichaam een mega boost aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Voel hoe je bij elke slok die je neemt jouw lichaam een heel groot plezier doet. You’re welcome! 

Wat ga je doen?
Onze Superfood Bloom Detox duurt 5 dagen. Wij hebben bewust gekozen voor een relatief milde vorm van detox. Dit houdt in dat je niet slechts leeft op alleen sapjes.

Tijdens de Bloom Detox zal je onwijs gezond eten, voornamelijk kiezen voor natuurlijke producten, minder koolhydraten en weinig calorieën. Het aantal calorieën zal rond de 1000 a 1200 per dag liggen. Met dit aantal krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen die je lijf nodig heeft, terwijl je toch goed kunt detoxen en kunt afslanken. Daarnaast is het veilig en verantwoord. Just the way we like it! 

Smoothies all the way

Ben je een smoothie liefhebber? You’ll LOVE this Bloom Detox! We hebben elke dag heerlijke smoothies voor je op het menu staan.

Zo begin je jouw dag met een fijne smoothie vol groenten en fruit. Het avondeten bestaat uit een hot smoothie (soepje) en ’s avonds hebben we een kleine goodnight smoothie met fruit en (plantaardige) melk of yoghurt. Een kleine gezonde milkshake die ervoor zorgt dat je maagje voor het slapengaan nog een beetje gevuld is.

Ga je alleen maar smoothies drinken? Nee hoor. Elke middag hebben we een super gezonde salade voor je samengesteld. Deze salade bestaat uit eiwitten, groenten, gezonde vetten en vezels. Tussendoor eet je ook nog fruit en (snack)groenten.

Biologisch

De voedingsmiddelen die je gaat eten zijn allemaal biologisch. Zit dat niet in je budget? Zorg er dan voor dat je alle groente en fruit goed wast, voordat je het gaat eten.

Pick me Upper

Een detox werkt helend voor je lichaam, maar kan ook heel helend zijn voor jouw mind. Tenminste: als je het toelaat. Om je te helpen de detox goed vol te houden, willen we je een hele belangrijke tip geven:

Focus op het helende proces van de detox. Voel hoe je lichaam wordt gevoed, voel hoe de afvalstoffen worden afgevoerd en hoe je jezelf van binnenuit gezonder maakt.

Wanneer je jezelf uitsluitend daarop richt, zal je merken dat je het makkelijk kunt volhouden. Als je jezelf richt op alles wat je niet mag eten en het lege gevoel in je maag, dan wordt deze detox een echte struggle. Don’t do it!

Totally Zen

Wat daarnaast goed werkt in combinatie met de detox, zijn de meditatie oefeningen in onze Cabau App.

De meditatie oefeningen helpen je contact te maken met je lichaam en van binnenuit de kracht te halen om het vol te houden. Richt jezelf niet op hetgeen wat je niet mag of kan eten deze dagen, maar op alles wat je wel mag en gaat bereiken. Omarm het hongergevoel, accepteer de leegte die je voelt door je lichaam heen. Waardeer je doorzettingsvermogen, je inzet en alle vitaminen en mineralen die door je lichaam stromen. Voel hoe de antioxidanten je lichaam beschermen tegen vrije radicalen, voel hoe de vitaminen en mineralen hun werk doen om jouw lijf optimaal te laten functioneren. Hmmmmmm, dat is een bijzondere ervaring toch? And it is happing right now!