Fase 3 – Bloomfase / Food Preps 1
Ontbijtmuffins
Maak dit op dag 4
Ontbijtmuffins
Maak vanavond alvast deze ontbijtmuffins voor de komende dagen. Ze zijn erg makkelijk om te maken!
Ingrediënten voor 8 muffins:
– 125 gram havermout
– 1 banaan
– 2 eieren
– 150 ml sojamelk
– 2 theelepels bakpoeder
– handje ongezouten noten
– ½ eetlepel honing maple syrup
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel koekkruiden
– paar druppels vanille of amandel essence
– zout
– Optioneel: aantal druppels zoetstof
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet 8 muffinpapiertjes of siliconenvormpjes in met een beetje bakspray.
2. Voeg de banaan, eieren, melk, havermout, smaakmakers, zoetstof en natriumarm zout samen in een blender en mix kort. Proef of je het lekker vindt, voeg anders nog wat van de kruiden, zoetstof of zout toe.
3. Giet het in een kom en meng de bakpoeder erdoorheen.
4. Hak de noten (hoeft niet) en meng door het beslag.
5. Pak een muffinvorm en plaats muffinpapiertjes in de vormpjes. Verdeel het beslag over de vormpjes.
6. Plaats de muffins in de oven en bak af voor ongeveer 25 minuten. Het kan zijn dat jouw muffins eerder klaar zijn of langer nodig hebben, dat hangt af van je oven. De muffins zijn gaar als een satépikker er droog uitkomt. Dit is heel belangrijk. Is dat niet het geval, dan wacht je nog even 5 minuten en controleer dan nog een keer.
7. Zijn de muffins gaar, stort ze op een rooster en laat afkoelen. Je kunt er twee bewaren in de koelkast een luchtdicht bakje. De andere 6 vries je in.