Fase 3 – Bloomfase / Dag 13 van 14
Dag 13
Ontbijt
Blue Power Smoothie
Na het kleurrijke avondeten van gisteravond beginnen wij vandaag ook kleurrijk. Voeg alle gezonde fruitsoorten toe aan een blender en geniet van alle vitaminen & antioxidanten.
Ingrediënten:
– ¼ bloemkool
– ½ banaan
– 50 gram blauwe bessen
– 20 gram ongezouten noten (zoals amandelen)
– handje bladgroenten (zoals rucola)
– 200 ml water
Voeg alles toe aan een krachtige blender en mixen maar!
Tussendoor
1 plakje bananenbrood
Lunch
Good Old Tosti
Ingrediënten:
– 2 sneetjes volkorenbrood
– 30 gram 30 of 35+ (vegan) kaas
– 50 gram geroosterde paprika in reepjes (heb je als het goed is nog van een eerder recept)
– peper
– Optioneel: 1 plakje salami
Beleg het volkorenbrood met de ingrediënten en toast het in je tosti-ijzer.
Tussendoor
Snackgroenten naar keuze met 1 eetlepel hummus
Diner
Drumsticks met friet en salade
VEGA optie: de drumsticks kun je vervangen door kikkererwten of een vegetarische burger.
Ingrediënten:
– 4 drumsticks/kippenbouten (2 voor vanavond, de andere twee bewaar je voor de lunch van morgen)
– ½ knolselderij schoongemaakt en geschild
– ½ eetlepel olijfolie
– ½ theelepel paprikapoeder
– ½ theelepel komijnpoeder
– 1 snufje zeezout (voor deze keer mag het 😉)
– handje bladgroente naar keuze
– ¼ komkommer in plakjes
– 1 tomaat in blokjes.
DRESSING:
– ½ eetlepel olijfolie
– paar druppels wijnazijn of balsamicoazijn
– beetje peper
– Optioneel: ½ theelepel tijm, 1 theelepel rozemarijn
Bereiding:
1. Verwarm de oven op 200 graden. Dep de kippenbouten een beetje droog. Kruid ze in met peper, zout en optioneel tijm en rozemarijn. Wrijf de kruiden in het vlees.
2. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan of braadpan. Zet het vuur wat lager en braad de kippenbouten 10 minuten rondom aan, zodat ze goudbruin worden. Dit betekent dus regelmatig draaien!
3. Terwijl de kip braadt, kun je de knolselderij frieten alvast klaarmaken. Snijd de knolselderij in plakken van ongeveer 1 centimeter en daarna in mooie frieten van 1 centimeter dikte.
4. Leg de frieten in een diep bord. Voeg ½ eetlepel olijfolie, de paprikapoeder en komijnpoeder toe en hussel goed. Pak een ovenplaat en leg ze naast elkaar op de plaat.
5. Plaats de frieten 20 minuten in de oven.
6. Blus de kip na 10 minuten af met water. Leg een deksel op de pan en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen. Draai de kip halverwege even om. Wil je weten of ze gaar zijn? Prik dan met een vork gaatjes in het vlees. Als er heldere vloeistof uitkomt, is het gaar. Is het vocht niet helder dan moet het nog even verder garen.
7. Haal na 20 minuten de plaat eruit en draai de frietjes om. Plaats de plaat nu voor 10 minuten terug in de oven.
8. Haal het uit de oven en bestrooi met wat zeezout.
9. Meng de bladgroenten met de plakjes komkommer en tomaat. Besprenkel hier de dressing over van olijfolie en azijn. Breng nog op smaak met een beetje peper. Lekker met nog een beetje fritessaus.
Eet de kippenboutjes zonder vel, deze bevatten namelijk verzadigd vet en veel calorieën!