Fase 3 – Bloomfase / Dag 7 van 14

Dag 7

Snackprep: No bake bars

Maak vandaag nog even een snackprep, zodat je komende week kunt genieten van een lekker tussendoortje!

Ontbijt

Green Bee Smoothie

Ingrediënten:
– handje bladgroenten
– ½ komkommer
– 1 appel
– ¼ avocado
– ½ citroen
– 200 ml water.

Voeg alles samen in een blender en mixen maar.

Tussendoor

Fruit naar keuze

Lunch

Luxe Salade Nicoise

Deze salade is gemaakt met heerlijke tonijnsteaks. Tonijnsteaks zijn heel gezond, maar zijn wat aan dure kant. Je kunt als alternatief 100-120 gram tonijn uit blik kopen (met een vleugje olijfolie) of 120 – 130 gram zwarte bonen.

Ingrediënten:
– 1 tonijnsteak/tonijnmoot op kamertemperatuur (in supermarkten liggen deze vaak in de vriezer)
– 200 sperziebonen gedopt
– ½ rode ui
– 1 tomaat
– 40 gram zwarte olijven
– 1 ei
– 1 eetlepel olijfolie
– ½ teentje knoflook geperst.

Bereiding:
1. Kook of stoom de sperziebonen in 6 – 8 minuten gaar. Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne ringen. Voeg beiden samen in een diep bord.
2. Meng de olijfolie met de knoflook en voeg wat natriumarm zout en peper toe.
3. Breng water aan de kook in een steelpan. Kook het eitje in 6 minuten halfzacht. Spoel af met koud water, pel en snijd doormidden.
4. Verhit een koekenpan en laat goed warm worden. Bestrijk de tonijn met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de tonijn ongeveer 1 minuut per kant. De tonijn blijft aan de binnenkant nog rauw en heeft aan de buitenkant een mooi goudbruin korstje.
5. Snijd de tonijn in plakjes.
6. Leg de sperziebonen en tomaten op een bord (eventueel met nog een handje bladgroente). Verdeel de tonijn erop. Gevolg door het eitje en olijven. Druppel een beetje van de olijfolie met knoflook eroverheen. 

Tussendoor

Snackgroenten zoals ½ komkommer met een handje snoeptomaatjes

Diner

Gegratineerde Chinese Kool

Dit zijn twee porties, één portie is voor morgen.

Ingrediënten:
– 1 Chinese kool in reepjes (of 1 paksoi)
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 ui gesnipperd
– ½ eetlepel kerriepoeder
– 2 peren geschild en in dunne plakjes
– 100 gram geraspte 30+ kaas, – peper en natriumarm zout

Bereiding:
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Breng wat water aan de kook in een pan en blancheer 1 minuut. Laat het hierna even uitlekken in een vergiet.
3. Verhit wat olie in een pan en bak de ui glazig. Roer de kerriepoeder erdoorheen en bak mee tot het gaat geuren.
4. Schep de peer in de pan en breng op smaak met wat zout en peper.
5. Schep nu het ui-peermengsel in een ovenschaal en leg de uitgelekte kool erop. Sluit af met de geraspte kaas. Laat het ongeveer 15 minuten gratineren in de oven.

Late Night Snack

Happy raspberry bowl

Ingrediënten:
– 250 ml sojayoghurt
– 125 gram frambozen (ander fruit mag ook)
– 2 verse dadels in stukjes
– 5 blauwe druiven
– ½ eetlepel maple syrup
– 1 eetlepel kokosrasp en paar blaadjes fijngesneden munt.
– Optioneel: 1 eetlepel Cabau Protein Shake
– Optioneel: caloriearme poedersuiker 

Pak een kom en voeg hier eerst de sojayoghurt en Cabau Protein Shake aan toe. Meng goed door elkaar. Top dan af met het fruit en alle andere heerlijke toppings. 

Tip! Maak vanavond alvast de overnight oats van morgen.