Fase 3 – Bloomfase / Dag 6 van 14
Dag 6
Ontbijt
Havermoutpannenkoekjes met healthy chocopasta
Ingrediënten:
– 40 gram havermout of havermeel
– 100 ml sojamelk
– 1 ei
– aantal druppels vanille druppels
– 2 verse dadels
– 1 eetlepel rauwe ongezoete cacao
– zoetstof naar smaak
– een beetje water
– 1 theelepel kaneel
Bereiding:
1. Meng de havermout met het eitje en de melk.
2. Voeg vanille extract, beetje zoetstof en de kaneel toe.
3. Verhit een ½ eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan. Bak twee pannenkoekjes van het mengsel.
4. Pureer de dadels met een klein snufje natriumarm zout, ongezoete cacao en zoetstof naar smaak. Voeg wat water toe zodat het niet zo vast is.
5. Leg de pannenkoekjes op een bord en smeer je chocopasta erop. Top eventueel af met wat bosvruchten of granaatappel.
Tussendoor
Fruit naar keuze
Lunch
Egg sandwich
Twee sneetjes volkorenbrood (of glutenvrijbrood), besmeerd met 1 theelepel fritessaus, 1 gekookt eitje, snufje komijn, peper en snufje zout, handje bladgroente en paar schijfjes tomaat.
Optioneel: maak het verder af met verse kruiden, bijvoorbeeld met basilicum.
Tussendoor
Snackgroenten zoals ½ komkommer met een handje snoeptomaatjes
Diner
Hot smoothie
Pittige uiensmoothie met kip
Ingrediënten:
– 100 gram kip (of 130 gram zwarte bonen)
– 250 ml natriumarme kippenbouillon
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 ui in halve ringen
– 1 teentje knoflook fijngesneden
– ½ rode peper in dunne ringen
– scheutje ketjap
– 1 theelepel sambal (optioneel)
– 1 lente-ui
– Optioneel: 1 theelepel sesamzaad
Bereiding:
1. Maak de bouillon.
2. Kook de kipfilet hierin 10 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en snijd het in reepjes. Bewaar de bouillon. (sla deze stap over als je geen kip gebruikt)
3. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, peper en sambal.
4. Voeg een scheutje ketjap toe en blus af met de bouillon. Verhit het geheel tot het bijna kookt. Laat het vervolgens 5 minuten pruttelen.
5. Voeg na 5 minuten de kip toe en verwarm goed door.
6. Top met lente-ui en sesamzaadjes.
Late Night Snack
Chia you tomorrow!
Chiapudding van gisteren