Fase 3 – Bloomfase / Dag 14 van 14
Dag 14
Ontbijt
Champignon omelet
Ingrediënten:
– 2 eitjes
– 50 gram champignons in plakjes
– 2 tomaat in kleine stukjes
– azijn
– 50 gram restjes van groente of 50 gram doperwten (uit de vriezer)
– 2 eetlepels sojamelk
– 1 eetlepel gehakte peterselie
– Optioneel: 4 sprietjes bieslook
Bereiding:
1. Meng tomaten met de bieslook en de helft van de peterselie met de azijn en peper. Dit is de salade voor naast je omelet
2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de groenten (exclusief de tomaten) een paar minuten tot ze zacht zijn.
3. Klopt de eitjes los met de sojamelk en kruid met peper, natriumarm zout en desgewenst nog andere kruiden zoals paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder etc.
4. Voeg het eimengsel toe aan de groenten, zet het vuur wat lager en bak het geheel 8 tot 10 minuten.
5. Is het ei gestold dan is het klaar! Snijd het in mooie punten en eet het samen met je tomatensalade.
Tip: maak alvast een gedeelte van je toetje voor vanavond.
Tussendoor
No bake bar
Lunch
Chicken Sandwich
VEGA optie: 3 falafel balletjes (bekijk de nutri score).
Ingrediënten:
– 2 sneetjes volkorenbrood
– ½ eetlepel fritessaus
– plakjes tomaat
– 2 kippenboutjes (vlees van het bot en zonder vel)
– ½ eetlepel hummus
– beetje peper
Besmeer de sneetjes brood met hummus en fritessaus. Beleg met tomaat en het kippenvlees. Breng op smaak met wat peper.
Tussendoor
Fruit naar keuze
Tip: maak alvast je party bowl voor vanavond!
Diner
Leftover Sunday met geroosterde kikkererwten
Ingrediënten:
– leftover groenten zoals ½ aubergine en/of ½ courgette van eerder deze week
– bloemkool
– zoete aardappel
– ½ rode ui (zorg dat je in totaal 300 gram groenten hebt)
– 130 gram kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
– 1 eetlepel olijfolie
– ½ theel kerriepoeder
– natriumarm zout en peper
– Optioneel: handje granaatappel.
Dressing:
– 1 theelepel 100% notenpasta
– 1 theelepel citroensap
– ½ eetlepel water
– ½ theelepel honing
– snufje kerriepoeder/kurkuma
Bereiding:
1. Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Was en snijd de groenten in repen of plakken van ongeveer halve centimeter.
3. Dep de kikkererwten droog en doe deze in een kom. Voeg 1 eetlepel olijfolie, kerriepoeder en snufje komijnpoeder toe. Breng verder op smaak met peper en natriumarm zout. Schep het rustig om.
4. Leg de groenten op de bakplaat (behalve eventuele bladgroenten). Druppel wat olijfolie eroverheen en bestrooi met nog wat kerriepoeder en komijnpoeder. Voeg als laatste nog wat zout en peper toe. Voeg de kikkererwten ook toe aan de bakplaat.
5. Rooster de groenten 20 – 25 minuten in de oven. Draai ze halverwege even om. Mocht je ook bladgroenten zoals spinazie hebben, dan voeg je deze na 20-25 minuten toe. Verwarm de groenten nog ongeveer 2 minuten.
6. Meng de ingrediënten voor de dressing en roer goed door. Mocht het nog te dik zijn dan kun je wat water toevoegen.
7. Druppel de dressing over de groenten en kikkererwten wanneer het klaar is.
Late Night Snack
Party Yoghurt Bowl
Ingrediënten:
– 200 ml soja/magere yoghurt (of nog lekkerder: kokosyoghurt)
– 150 gram fruit naar keuze bijvoorbeeld frambozen, aardbeien, rode bessen en blauwe bessen
– ½ eetlepel kokosrasp
– 1 eetlepel chiazaad
– 1 theelepel honing/maple syrup
– 1 verse dadel in kleine stukjes
– 1 gedroogde vijf (of ander gedroogd fruit) in kleine stukjes
– Optioneel: 2 theelepels caloriearm poedersuiker/pure hagelslag, vruchtenhagel.
Bereiding:
1. Meng de sojayoghurt, gedroogd fruit, dadel, chiazaad, kokosrasp en eventueel een beetje zoetstof goed door elkaar. Zet minstens 3 uur in de koelkast.
2. Top je yoghurt pudding af met het fruit en met poedersuiker/hagelslag/vruchtenhagel. Ook lekker met wat verse munt in reepjes.