
Zit dik worden in de genen? Tips om het aan te pakken!
De vorige keer had ik een artikel geschreven over de genetische aanleg om sneller aan te komen. Lees hier deel 2!
De vorige keer had ik een artikel geschreven over de genetische aanleg om sneller aan te komen. Deze genetische aanleg houdt dat je niet zo snel verzadigd bent (dan andere mensen), van nature weinig behoefte hebt om te bewegen en juist veel behoefte en drang om te eten. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je, ondanks je aanleg, toch kunt afvallen en op gewicht kunt blijven? Ik ga je tips geven!
Ik hoor vaak mensen zeggen: ik heb nu eenmaal aanleg om voller te worden, het is niet anders. Als je dit volledig gelukkig bent met je curves, dan zeg ik go for it.. Maar als je jezelf steevast niet happy voelt in je lichaam, hoef je echt niet ´lot te accepteren´.
In feite is het waar dat slanker worden en blijven voor sommige mensen een grotere uitdaging is dan voor anderen. Dat geldt met name voor mensen die én aanleg hebben om voller te worden én leven in een ‘dikmakende’ omgeving. Is het onmogelijk? Zeker niet. Met een ijzeren wil en doorzettingsvermogen kan iedereen met een gezond gewicht door het leven gaan. En dat hoeft echt niet met maatje 36 te zijn. Maar ik denk dat maatje 56 ook niet nodig is.
Om af te slanken en slanker te blijven is iets heel belangrijk: je moet het écht willen. Je moet er vol overgave voor gaan, met een motivatie die vanuit je tenen komt. Alleen dan gaat het lukken, want slanker worden en blijven betekent één ding: je zal voor altijd (ja echt: ALTIJD) je eetpatroon moeten veranderen. Je kunt nooit meer zo eten als voorheen. Tja… ga daar maar eens aanstaan. Vraag jezelf daarom eens goed af: wat is belangrijker, eten zoals je altijd deed of een slanker lichaam?
De volgende stap is een eetpatroon vinden die bij je past en die je jarenlang kunt volhouden. Kies hierbij voor een gezond eetpatroon dat jouw lichaam voorziet van alle benodigde voedingsstoffen en laat ook wat ruimte over voor wat extra’s. Af en toe een extraatje kan zeker maar (je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen) wel met mate. Mate houden is dé key naar het pad dat jou naar je nieuwe streefgewicht brengt.
Je weet nu wat de basis is: een rotsvaste motivatie en een eetpatroon vinden die je levenslang kunt volhouden. Maar hoe pak je nu die vervelende ‘genetische aanleg’ aan? Hiermee bedoel ik dus het feit dat je niet zo snel verzadigd bent, weinig motivatie hebt om te bewegen én snel de behoefte hebt om te eten? Ik ga je tips geven!
Het gevoel van verzadiging is een apart iets. Je zou denken dat het voor iedereen hetzelfde is, maar dat is lang niet het geval. De ene persoon is pas vol na twee borden avondeten, de ander na een half bord. Hoe kan dat? Dit heeft te maken met diverse factoren. Als eerste kan het zijn dat je hormoonhuishouding is verstoord. Je gevoel van verzadiging wordt (deels) in gang gezet door het hormoon leptine. Wanneer de zogeheten ‘signaalroutes’ van dit hormoon zijn verstoord, kan het zijn werk niet zo goed doen en ben je minder snel verzadigd.
Toch ligt het in de meeste gevallen niet altijd aan het hormoon, maar aan onze manier van eten en de soort voeding die we naar binnen werken. Met mijn tips kun je dit aanpakken en waarschijnlijk zal dit al heel goed helpen om sneller verzadigd te zijn.
Onderstaande tips helpen je om sneller en langer verzadigd te zijn, waardoor je minder veel calorieën binnenkrijgt.
Als je telkens zin hebt om te eten, dan is het soms moeilijk om de rem erop te houden. Hier een paar tips die kunnen helpen je zin in eten aan te pakken:
Nou lieve dames, dat waren mijn tips over dit onderwerp! Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben! Heb jij misschien nog tips voor anderen omtrent dit onderwerp? Ik ben hier super benieuwd naar! Laat het weten in onze Cabau community!
De vorige keer had ik een artikel geschreven over de genetische aanleg om sneller aan te komen. Lees hier deel 2!
Zoveel mensen, zoveel soorten en maten die er rondlopen. Het lijkt soms zo oneerlijk verdeeld. Je leest het hier!
Sinds een aantal jaar zijn we massaal minder koolhydraten gaan eten om af te vallen. Koolhydraten zouden slecht voor je zijn en zorgen voor extra vetopslag. Hoe zit dat nou precies? Je leest het hier!
Alles wat je na 20.00 uur eet verbrand je niet meer. Het is dus beter om na 20.00 uur niet meer te eten. Ken je deze uitspraken? Kloppen ze? Je leest het hier!
Ontbijt overslaan, is dat ongezond? Misschien ken je deze uitspraken wel: ‘Je komt aan als je jouw ontbijt overslaat’. Je leest het hier!
Dé beste tips voor afslanken. Afslanken is soms ontzettend moeilijk. Meestal gaan die eerste paar kilo’s als een speer eraf. Hier lees je 9 tips!