Fase 2 – The week after / Breadprep
Eimuffins
Maak dit op dag 7
Eimuffins
Maak voor de komende week alvast deze eimuffins. Ze zijn een goed alternatief voor brood en koud ook erg lekker. Dit recept is voor 2 porties.
Ingrediƫnten:
– 3 eieren
– 50 gram kleine tomaatjes
– 25 gram erwten
– 1 lente ui
– handje bieslook
– 20 gram geraspte kaas
– peper en zout.
Bereiding:
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren. Snijd de lente-ui in ringen.
3. Hak de kruiden fijn.
4. Pak een muffinvorm en vet deze heel licht in met olijfolie.
5. Verdeel de tomaatjes, doperwten en lente ui over de bodem van de muffinvorm.
6. Klop de eitjes luchtig en voeg de gehakte kruiden toe met wat peper en zout.
7. Met de kaas door de eitjes en giet het vervolgens in de muffinvormpjes.
8. Bak de eimuffins ongeveer 30 minuten. Als ze aan de bovenkant goudbruin zijn, zijn ze goed.
9. Laat ze afkoelen en bewaar ze vervolgens in een luchtdicht bakje in de koelkast.