Fase 2 – The week after / Food Preps 2/2
Bananenbrood
Maak dit op dag 6
Bananenbrood
Ingrediënten:
– 3 rijpe bananen
– 50 gram (verse) dadels zonder pit
– 3 eieren
– 130 amandelmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepels natriumarm zout (bijvoorbeeld Jozo bewust of LoSalt)
– Optioneel: 2 theelepels kaneel, 2 theelepels koekkruiden, paar druppels vanille essence, zoetstof naar smaak (bijvoorbeeld Stevia)
– Optioneel: ½ schep Cabau Protein Shake (bijvoorbeeld vanille)
Bereiding:
1. Verwarm de oven op 175 graden.
2. Pak een blender of een kom voor de staafmixer en voeg hier de banaan en dadels aan toe. Mix dit tot een puree.
3. Pak een andere kom en klop hierin de eitjes luchtig op, voeg het zout toe.
4. Voeg de twee mengsels samen en breng nu op smaak met bijvoorbeeld kaneel, zoetstof, koekkruiden en vanillepoeder.
5. Spatel nu het amandelmeel en de bakpoeder door het beslag. Meng het door elkaar totdat je een egaal beslag hebt.
6. Vet een cakeblik van 23 centimeter in met wat olie of bakspray. Giet hier het mengsel in.
7. Bak het bananenbrood circa 40 – 45 minuten gaar. Als de bovenkant te donker wordt kun je het afdekken met wat bakpapier.
8. Controleer na 40 minuten of het gaar is door er een satéprikker in te prikken. Als het er droog uitkomt is het gaar.
9. Laat het afkoelen en snijd er dunne plakken van. Bewaar 3 plakken en vries de rest per stuk in.